Nyheter från SF

4 Guld, 1 Silver och 1 Brons - Många fanns det att fira när J-EM 2019 var över för denna gången.

Fasta speldagar inomhus 2019-2020

Som avslutning på OT-EM 2019 erövrades en silvermedalj då Christer Söderlund imponerade i matchspelet.

Tvåslagsledningen växte till 4 efter fortsatt övertygande spel från Jennifer Göransson, Alexander Njord kom fyra efter förlust i sudden. Dock fick Alexander komma igen då han senare tillsammans med Jennifer vann den nya tävlingsformen Mixade Lag.

Avslutande finalvarven blev en riktig nagelbitare i både herr- och damklassen, där flera spelare hade chansen på medaljerna. Linda Lundberg kom tillslut 4:a och Torgny Kjällström 8:a, ett respektive två slag från medalj.

Tjejerna vände ett underläge från första dagen till vinst med 2 slags marginal över Tyskland. Killarna gjorde allt i sin makt, men här var Tyskland i en helt annan liga. Fortsättningsvis finns både individuella och Mixed medaljer inom räckhåll.

Pendlade länge mellan gulddrömmar och missad medalj. Men tillslut kunde de Svenska herrarna säkra bronset. Stefan Björk och Linda Lundberg bäst i laget individuellt.

"Vi har fått in en stabilitet. Lagen går inte bara lågt, utan kan även hålla under längre tid" SBGF fick en pratstund med förbundskapten Tom Karlsson-Forsberg innan tävlingens start och intressantare kommer det nu bli när Dag 2 ska till att börja.

"Trots magsjuka i truppen och missad träning har vi ändå förhoppningar på EM-medaljer". SBGF fick en pratstund med förbundskapten Roger Svensson dagen innan start.

USM avslutades med EB över 5 varv för Klass A och B respektive 3 varv för Klass C. Bästa USM-klubb tilldelades även 2019 Uppsala BGK.

Anton Eriksson från MGK 49 Nyköping var totalbäst på imponerande 33,3 i snitt när dagens sju vinnare på MOSen var representerade från fem olika klubbar. Uppsala BGK var bästa klubb som tog hem tre utav sju guld.

Ansökningstiden framflyttad dryga två veckor. Sök senast söndagen den 18 augusti

Ställningen efter halva MOS-tävlingen är otroligt jämn i flera utav klasserna, vilket öppnar upp för en spännande och mer oviss morgondag när det är dags att dela ut de första SM-medaljerna.

35 anmälda deltagare på MOS och 33 anmälda på EB när USM skall avgöras i Gullbergsbro mellan den 1-3 augusti.

De två klubbarna som spelat sig in i elitserien till nästa säsong är Gullbergsbro BGK och Sundsvalls BGK.

Postadress:
Södertälje BGK - Bangolf